Ruim 1.400 migranten voor kust Spanje opgehaald

De voorbije dagen hebben de Spaanse autoriteiten 1.400 mensen van bootjes gehaald.
EPA De voorbije dagen hebben de Spaanse autoriteiten 1.400 mensen van bootjes gehaald.
De Spaanse autoriteiten hebben nog steeds de handen vol aan het redden van migranten die via de Middellandse Zee proberen Europa te bereiken. De maritieme reddingsdienst in het land meldt dat de afgelopen dagen ruim 1.400 mensen van bootjes zijn gehaald.

De autoriteiten in het Zuid-Europese land haalden alleen op vrijdag al 888 migranten van vaartuigen in de Alboránzee en de Straat van Gibraltar. Een dag later ging het om 334 mensen, die zich op zeventien bootjes bevonden. En vandaag werden nog zo'n 200 migranten van twintig rubberbootjes opgehaald, meldt persbureau Europa Press. Minister Fernando Grande-Marlaska (Binnenlandse Zaken) noemde de toestroom van migranten zaterdag een "Europees probleem, dat een Europese oplossing vereist."

De Internationale Organisatie voor Migratie zegt dat Spanje de nieuwe hoofdbestemming is geworden voor migranten die op bootjes de Middellandse Zee oversteken. Tussen 1 januari en 25 juli arriveerden bijna 21.000 migranten via de zee in Spanje, tegenover ruim 15.000 in Griekenland en meer dan 18.000 in Italië.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joachim Albert

  François Ruys: ben er vrij zeker van dat ge niet werkt en /of geld krijgt van de staat En uw belastingen optimaliseert en bij u de werken of in het zwart laat uitvoeren en liefst door goedkope Polen... Waarom moet iedereen op VB stemmen? Gaat niks veranderen, enkel veel praat En achter uw pc zijt ge sterk en grote mond. Gemakkelijk..

 • johny daneels

  Waanzin, stop de uitkeringen waarvoor ze komen, geef ze bed, brood, water...droogt vanzelf op

 • Thierry Vansweevelt

  Juncker, Verhofstadt, Merkel en Michel hebben nog plaats in hun huisjes

 • dominique castelein

  de toeristen worden bestolen ,nog nooit gebeurd in Spanje,sedert de socialisten aan de macht zijn en alle illegalen willen binnen nemen is dat het gevolg van het beleid en wat nog erger is,wij moeten ze opvangen,de Spaanse socialisten laten ze binnen en wij moeten ze onderhouden,wel nee

 • Lore Kluwer

  Wablief? 1.400 migranten op een paar dagen tijd? En de EU geeft 6.000 euro per nieuwkomer aan de lidstaat die hen opvangt bij aankomst, stond hier onlangs te lzen. 6.000 maal 1.400 op een paar dagen tijd. Extrapoleer dat bedrag eens over een jaar. Hallucinant. En zonder ook maar enig democratisch draagvlak.