Ruben (11) start #elpasochallenge om gemeenschap weer bij elkaar te brengen

Twitter/@rgandarilla99
Na de dodelijke aanslag in een Amerikaanse supermarkt, wou de 11-jarige Ruben Martinez iets doen om de gemeenschap opnieuw dichter bij elkaar te brengen. Via Twitter en Facebook verspreidde hij daarom de “El Paso Challenge” waarbij hij via goede daden wil tonen hoe liefde sterker is dan haat. De challenge ging intussen viraal.

Na de aanslag in de Walmart in El Paso vorige week was de 11-jarige jongen erg aangedaan. Zijn moeder vertelde aan CNN hoe hij geen supermarkten meer binnen wilde gaan en liefst de hele dag binnen bleef. “Ik zei hem dat we ons leven niet door angst konden laten leiden en dat de mensen in onze stad zorgzaam en liefhebbend zijn”, getuigt de moeder. “Ik vroeg hem hoe we de nare sfeer in El Paso toch iets beter konden maken, zo ontstond de El Paso Challenge.”

De opdracht is eenvoudig. Ruben daagt iedereen binnen en buiten El Paso uit om 22 goede daden voor elkaar te doen. Dat is één daad voor elke persoon die zaterdag het leven liet tijdens de aanslag. Volgens de jongen kunnen dat kleine dingen zijn, zoals een deur openhouden of een brief schrijven naar iemand die je graag ziet. Zelf is hij als eerste actie de hulpdiensten van El Paso gaan bedanken. 

Sinds het bericht viraal ging, kreeg Ruben al heel wat bijval. Op Twitter circuleren verschillende foto’s en video’s van mensen die hun eigen goede daad al deden. Zo trakteerde een twitteraar haar collega’s op een drankje, en hielp iemand anders een oudere vrouw bij het inladen van haar boodschappen. De spelers van RGV FC Toros, een Amerikaanse voetbalploeg, bezochten dan weer een jeugdrechtbank waar ze voetbalden met de jongeren en hen inspireerden met hun aanmoedigende woorden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.