Rubberboot kapseist voor Griekse eiland Chios: zeven migranten, onder wie baby en kind (4), komen om

Een reddingsboot bij de Griekse kust (illustratiebeeld).
photo_news Een reddingsboot bij de Griekse kust (illustratiebeeld).
Bij het kapseizen van een rubberboot met migranten zijn zeven mensen voor het Griekse eiland Chios om het leven gekomen. Vier anderen zijn vermist. Onder de slachtoffers zijn een vierjarig kind en een baby, bericht de openbare omroep, op basis van de kustwacht.

De bemanning van een voorbijvarende veerboot kon twaalf migranten redden. Onder de slachtoffers zou ook een mensensmokkelaar zijn, bericht Alithia.gr, een lokale nieuwssite van Chios.

De migranten waren vrijdagmorgen vertrokken in Turkije en probeerden de kleine eilandengroep Oinousses ten noordoosten van Chios te bereiken. Uit welke landen ze komen, is niet geweten.

Volgens het VN-vluchtelingenagentschap UNHCR kwamen vorig jaar 174 mensen om het leven op de route tussen Turkije en de Griekse eilanden in het oosten van de Egeïsche Zee.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Don Tessers

    De goedmens noemt dat zielig en erg. Het is dankzij de smokkelaars maffia dat zij dit risico lopen, want na duizenden dollars aan geld geëist voor een bootje en de reis, zal het deze lui een zorg zijn wat er onderweg gebeurd.

  • Mike Bemelmans

    Mocht er iemand zoals Trump in de EU geweest zijn zouden deze vluchtelingen gered zijn. Dan zouden deze kinderen en baby nooit in een bootje gestapt zijn om tot hier te geraken. 100% zeker van.