Rouwende vader deelt aangrijpende foto van zoon: "Josh had voor de eerste keer drugs genomen. Nu is hij dood"

Gareth Edwards gaf deze foto van zijn zoon vrij
rv Gareth Edwards gaf deze foto van zijn zoon vrij
Gareth Edwards uit de Britse stad Leeds had een foto genomen van zijn 19-jarige zoon Josh toen hij in het ziekenhuis was opgenomen nadat hij voor de eerste keer drugs had genomen. Wat later stierf de jongen. De vader heeft het aangrijpende beeld nu publiek gemaakt om te wijzen op de gevaren van drugsgebruik.

De tragische gebeurtenis speelde zich af op 14 mei 2017. Josh zakte op straat in elkaar na het nemen van ecstasy en cocaïne. De jongen werd in allerijl naar het hospitaal gebracht. Daar stelden spoedartsen interne bloedingen vast. Hij kreeg een hartaanval en orgaanfalen. De volgende morgen overleed hij, zeven dagen vooraleer hij zijn twintigste verjaardag zou vieren.

"Afschuwelijk"

"Toen ik in het ziekenhuis aankwam en ze zeiden dat het met drugs te maken had, kon ik het niet geloven. Hij verdiende dit tragische einde niet, het was afschuwelijk", zei Candace, de moeder van Josh. De vrouw vertelde de haar zoon een hardwerkende jongen was en dat ze geen enkele aanwijzing had dat hij met verdovende middelen experimenteerde.

"Na schooltijd deed hij stage als werktuigbouwkundige en bloeide helemaal open. Hij was een droomzoon, we zijn enorm trots op hem", zei zijn vader.

Zelfbescherming

Na de dood van Josh arresteerden agenten vervolgens zes mensen die eveneens drugs hadden genomen in hetzelfde pand in Leeds. Ze weigerden echter mee te werken met het onderzoek en stelden zo hun eigen belangen voorop ten nadele van Josh en zijn familie. Volgens inspecteur Lisa Watts zwegen de zes gearresteerden "om zichzelf te beschermen". 

"We zijn van mening dat dit de eerste keer is geweest dat Josh drugs heeft gebruikt en het heeft een fatale afloop gehad," zei ze. "Het is een vreselijk tragedie voor zijn familie."
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stan Rothstock

  Vervuilde pillen met rattengif er in ?

 • Ben van Hooijdonck

  Zijn eerste keer

 • lodewijk maesen

  1ste keer en dan xtc en coke pakken...voor ne 1ste keer? zever

 • Jeroen Van Simaeys

  Eerste keer en direct coke en xtc mixen? Spijtig voorval... Sterkte aan familie en en vriend

 • Michel Jacobs

  De eerste keer en direct een cocktail van cocaïne en ecstasy. Nou, dat kan tellen voor een eerste keer.Ik denk, het is maar een opinie, ofwel is er meer aan de hand, ofwel had die jongen geen flauw benul van de risico's. Kinderen opvoeden is ook ze wapenen met de nodige kennis, alle kennis.