Rottweiler bijt Australische baby Kamillah dood op straat in haar buggy

Kamillah Jones.
Go Fund Me Kamillah Jones.
De kleine Kamillah Jones is niet ouder dan 1 jaar geworden. De baby zat tijdens een wandeling met haar mama in haar kinderwagen toen een rottweiler in Inverell over een hek zou gesprongen zijn en Kamillah aanviel. Het meisje overleefde het niet.

Ida Boney, de tante van Kamillah, deed het verhaal op Facebook. Kamillah was met haar mama in de kinderwagen op weg naar haar grootmoeder, amper een paar straten verder. "Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe de moeder met heel haar lichaam vocht om haar babymeisje het leven te redden", zei Boney. "Onze familie verliest een kindje dat nooit de kans kreeg om haar leven te leven."

De hulpdiensten werden om 14u20 opgeroepen naar Greaves street in Inverell, een goeie 400 km van Brisbane, nadat de rottweiler de baby had aangevallen. Het kind bleek levensgevaarlijk gewond. Ze werd nog afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleed onderweg aan haar verwondingen.

Aanvankelijk werd gezegd dat de hond die van het getroffen gezin, dat nog maar pas verhuisd was naar de buurt, zelf was en dat het dramatische incident zich had voorgedaan in hun tuin tijdens een barbecue. Maar dat kopte niet. De politie zegt nog altijd niet te weten wie de eigenaar van de hond is en onderzoekt de zaak.

De kleine Kamillah bij Sinterklaas.
Facebook De kleine Kamillah bij Sinterklaas.
Een illustratiebeeld van een rottweiler.
Thinkstock Een illustratiebeeld van een rottweiler.40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gilbert Van Leeuwen

  De zeveraars over de opvoeding van een hond zullen er altijd zijn, ga dat uitleggen aan de ouders van dat kind.

 • Eva Knebel

  Ik ben absoluut geen hondenmens. En dat komt in de eerste plaats door al die mensen die een hond nemen en er een verwend ongetraind misbaksel van maken waar andere mensen last van hebben. In dit geval is er een kindje gestorven. Ik ben zelf ooit gebeten door een Rottweiler... onbetrouwbaar omdat de eigenaar zich lager in de roedel had geplaatst en de hond de leiding nam. Mensen zouden verplicht een cursus omgaan met honden moeten doen alvorens een hond te mogen nemen.

 • skandar hussein

  Ik snap niet wat mensen zien in een beest, honderas, die je met harde strenge discipline moet opvoeden. Om daarna te kunnen pochen dat ie nu zo'n schatje is?

 • johan fransaert

  ten eerste aan alle hondenhaters een hond word nooit vals geboren hij word zo gemaakt door gebrek aan opvoeding of door traumatische ervaringen en dat is volledig de verantwoordelijkheid van de eigenaar en net daar knelt het schoentje er is gewoon geen controle of een hond al of niet een afwijkend gedrag heeft en dit heeft dan ook niets te maken met het ras.

 • Cyriel Van De Pol

  Wacht maar tot de brave wolven hun intrede doen in groep , dan zullen er nog meer Van die gruwelheden gebeuren , maar ze zijn zo braaf zegt men toch . En er word geen enkele hond als moordmachiene geboren , en hoe het dan zo ver komt , vul je zelf maar in ........