Rookruimtes verdwijnen, elk bedrijf rookvrij en een pakje sigaretten van 10 euro: Nederland slaat sigaret in de ban, maar bij ons loopt het niet zo’n vaart

ROBIN UTRECHT
Geen rookruimte op café of kantoor, geen sigaretten in de supermarkt, pakjes van minstens tien euro. Nederland trekt keihard ten strijd tegen rokers. In ons land loopt het niet zo’n vaart. Stichting tegen Kanker pleit voor een minder bruuske aanpak.

‘Roker wordt pario’. Die ronkende kop prijkte vanmorgen in de Nederlandse krant De Telegraaf boven een artikel waarin een conceptakkoord van staatssecretaris Paul Blokhuis uit de doeken gedaan wordt. Tegen 2040 wil hij een generatie kinderen hebben die nog nooit van dichtbij een sigaret gezien hebben. Daarom vraagt hij supermarkten met de verkoop van tabaksproducten te stoppen, anders komt er in 2025 een verbod. 

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wilfrid haesen

  Vadertje staat heeft de rokers nodig.brengen goed geld op.

 • Birgit de Gryse

  En geen terugbetaling voor wie wilt stoppen ...geef het aan onbetaalbare medicatie of mensen die chronisch ziek zijn ..die niet kiezen om ziek te worden ...

 • Robin De Clerck

  Dan roken we en drinken we wel in ons eigen huis.. dan wordt iedereen maar lekker associaal

 • Maria Arens

  Ik ben een roker van 53, ben hierin opgegroeid en daardoor verslaafd. Ik stop nu niet meer met roken, want dat is ONgezonder dan verder roken. En idd, zolang de luchtvervuiling bestaat is stoppen met roken NONSENS. En anti-depressiva tegen roken, NEE, bedankt. IK slik die pillen niet, voor wie of wat zou ik, ik ben niet zo onnozel in mijn ovenkamer.

 • Ludovic De Beuckeleer

  we gaan een nieuwe soort van tourisme krijgen , de tabaksbus , zoals de Engelsen hier in de westhoek tabak en aanverwanten kwamen aankopen zo zal het ook gaan gebeuren met het noorden van het land.ze gaan vele euro's taksen mislopen.