Rookruimtes verdwijnen, elk bedrijf rookvrij en een pakje sigaretten van 10 euro: Nederland slaat sigaret in de ban, maar bij ons loopt het niet zo’n vaart

ROBIN UTRECHT
Geen rookruimte op café of kantoor, geen sigaretten in de supermarkt, pakjes van minstens tien euro. Nederland trekt keihard ten strijd tegen rokers. In ons land loopt het niet zo’n vaart. Stichting tegen Kanker pleit voor een minder bruuske aanpak.

‘Roker wordt pario’. Die ronkende kop prijkte vanmorgen in de Nederlandse krant De Telegraaf boven een artikel waarin een conceptakkoord van staatssecretaris Paul Blokhuis uit de doeken gedaan wordt. Tegen 2040 wil hij een generatie kinderen hebben die nog nooit van dichtbij een sigaret gezien hebben. Daarom vraagt hij supermarkten met de verkoop van tabaksproducten te stoppen, anders komt er in 2025 een verbod. 

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Maria Arens

  Ik ben een roker van 53, ben hierin opgegroeid en daardoor verslaafd. Ik stop nu niet meer met roken, want dat is ONgezonder dan verder roken. En idd, zolang de luchtvervuiling bestaat is stoppen met roken NONSENS. En anti-depressiva tegen roken, NEE, bedankt. IK slik die pillen niet, voor wie of wat zou ik, ik ben niet zo onnozel in mijn ovenkamer.

 • Ludovic De Beuckeleer

  we gaan een nieuwe soort van tourisme krijgen , de tabaksbus , zoals de Engelsen hier in de westhoek tabak en aanverwanten kwamen aankopen zo zal het ook gaan gebeuren met het noorden van het land.ze gaan vele euro's taksen mislopen.

 • Yvan Lissens

  Roken is geen vrije keuze? Wat is dat voor onzin. Ik heb sinds mijn 16de altijd gerookt, ( 1 pakje/dag), toen men sprak over rookruimtes te verplichten heb ik besloten om niet meer te roken. Bijna 15 jaar rookvrij en het zegt me niets meer.

 • Stephen Schelfhout

  Altijd maar gezever van discriminatie dit en discriminatie dat... man vs vrouw, blank vs zwart,... wat is dit dan niet allemaal??? Het intentioneel opvoeren van prijzen om van sigaretten onnodig een luxeproduct maken terwijl ze de regering er steeds meer EN nog meer geld innen. Het onbereikbaar maken van het product, het bijna onmogelijk maken om nog ergens rustig te kunnen roken... DAT IS PAS DISCRIMINATIE!

 • Hervé Merckx

  Als je de accijns verliest in België mag de niet roker ongeveer €700 meer belasting ophoesten. Terwijl ondertussen een roker wel een vlucht zal pakken van een paar € naar het buitenland om daar goedkoop in te kopen. Dus uiteindelijk los je hier niets mee op.