Rome legt Sea Watch 3 aan de ketting

Archiefbeeld van de Sea-Watch 3 tijdens een operatie voor de Libische kust
via REUTERS Archiefbeeld van de Sea-Watch 3 tijdens een operatie voor de Libische kust
De Italiaanse kustwacht heeft het humanitaire schip Sea Watch 3 van de Duitse ngo Sea Watch aan de ketting gelegd. Het schip vertoonde bij een inspectie woensdagavond technische gebreken, aldus de Italiaanse autoriteiten. 

In de tweede helft van juni redde het schip 209 migranten op de Middellandse Zee, tijdens drie operaties. De Italiaanse autoriteiten gaven het schip de toestemming om de migranten te laten ontschepen in Sicilië. Het vaartuig moest eerst in quarantaine, vooraleer het de haven mocht binnenvaren.

Inspecteurs van de kustwacht, "gespecialiseerd in de veiligheid van de scheepvaart", hebben daarop een controle aan boord uitgevoerd. "De inspectie bracht diverse ongeregeldheden aan het licht van technische en operationele aard", aldus de kustwacht. Die gebreken kunnen de veiligheid van het vaartuig, de bemanning en de mensen die aan boord worden gehaald, in het gedrang brengen, klinkt het nog.

De aard van de gebreken worden niet verduidelijkt. De kustwacht zei "enkele overtredingen van de regels voor bescherming van het zeemilieu" te hebben vastgesteld, opnieuw zonder details te geven.

Het schip kan pas uitvaren eens de ongeregeldheden zijn opgelost. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • willy Niclaes

  De nieuwe mensensmokkelaars reeds gedwarsboomd nu de anderen nog

 • jurgen vergaelen

  Tof. Gewoon slopen die handel. Net zoals die andere zeetaxi's.

 • Georges Claes

  Verkoop maar aan een schroothandelaar !

 • Jean-Paul Hoornaert

  Europa moet zijn grenzen volledig sluiten voor migratie we zijn al overbevolkt

 • Roger Vanopstal

  Hoogste tijd dat die mensensmokkelaars worden opgesloten en hun materieel verbeurd verklaart.