Rolstoelgebruikster moest vliegtuig inkruipen maar slaat terug

Theresa Purcell zit vastgekluisterd aan een rolstoel en heeft dus hulp nodig om een vliegtuig te betreden. Die kreeg ze niet op een vlucht vanuit San Diego. Ze moest het vliegtuig INKRUIPEN. Die vernedering neemt ze niet: ze spant een proces aan tegen American Airlines.

Volgens het grondpersoneel was er geen tijd meer om een loopbrug op te stellen voor Purcell. Er zat voor haar dus niks anders op dan zich uit haar rolstoel te hijsen en langs de trappen het vliegtuig in te kruipen, helemaal tot aan haar plaats.

De hele operatie was vernederend voor Purcell die geen genoegen nam met de verontschuldigingen van American Airlines. Ze wil de luchtvaartmaatschappij een lesje leren en spant een proces in. "Het was gênant om voor de ogen van 50 passagiers naar mijn stoel te kruipen", zegt ze op khon2.

Schadevergoeding
Theresa Purcell is een hiphopster die vaak het vliegtuig neemt. Maar dit had ze nog nooit meegemaakt. Ze vraagt altijd op voorhand een rolstoellift of loopbrug voor het boarden. "Er stond een loopbrug naast het vliegtuig maar er was blijkbaar geen tijd om die even te installeren voor mij."

Purcell eist nu via gerechtelijke weg een schadevergoeding van maar liefst 75.000 dollar of meer dan 67.000 euro.