Roemeense verdachte van moord op Bulgaarse onderzoeksjournaliste alweer vrijgelaten

In Bulgarije kwamen een honderdtal mensen samen voor de wake van de journaliste.
AFP In Bulgarije kwamen een honderdtal mensen samen voor de wake van de journaliste.
In verband met de moord op de Bulgaarse onderzoeksjournaliste Victoria Marinova is een Roemeen opgepakt als mogelijke verdachte. Dat bericht de Bulgaarse staatsradio. De man werd vanavond echter alweer vrijgelaten zonder in beschuldiging te zijn gesteld, weet persbureau Reuters. De verdachte zou ook de Moldavische nationaliteit hebben.

Het lijk van Marinova werd zaterdag ontdekt in een park aan de oever van de Donau in de stad Russe. De 30-jarige journaliste was daar gaan joggen. Ze werd verkracht en vermoord.

Onderzoek naar misbruik van subsidies
Marinova had een programma op een lokale televisiezender. In haar laatste uitzending had ze een onderzoeksjournalist uit Roemenië en één uit Bulgarije te gast. Beiden deden onderzoek naar vermoedelijk misbruik met Europese subsidies in Bulgarije.

Derde vermoorde journalist

Marinova is al de derde journalist die gedood wordt in een EU-lidstaat in minder dan een jaar, na Daphne Caruana Galizia in Malta in oktober 2017 en Jan Kuciak in Slovakije in februari.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.