Exclusief voor abonnees

Robert Mugabe: van intelligente vrijheidsstrijder tot gewelddadig despoot

Robert Mugabe
AP Robert Mugabe
Veel, heel veel negatiefs kon over hem worden gezegd. Maar één kwalificatie, die van ‘gek’, gold lange tijd niet - al had het er soms alle schijn van. Robert Gabriel Mugabe, die vandaag op 95-jarige leeftijd overleed, wist tot op hoge leeftijd precies wat hij deed. En deed dat met passie.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • guido vermeyen

  Kreeg de volle aandacht van de VRT....zelfs Jos Ghysels werd vanonder het stof gehaald, er sterft alle geen communist , die tot inkeer komt en een despoot wordt, die zijn bevolking uitmoordt.....Waarom ze de Jos gevraagd hebben op ,radio ,om die kwestie te bespreken, is me niet erg duidelijk, maar met die gelegenheid kon hij weer zijn woede koelen op rechts......meer bepaald het VB.

 • Sobek Wessels

  Er zijn bitter weinig mensen die Niet in Hebzuchtige macht en geld monsters veranderen eens ze zelf Macht en Geld bekomen ! Ik ken er in ieder geval Geen die gewoon zichzelf gebeleven zijn eens ze beroemd , rijk of macht kregen . Allemaal denken ze dan dat ze meer zijn dan een ander mens .Daarom zijn we ook nog geen haar geevolueert tov de Holbewoners het is zelfs erger geworden !

 • Diane Bernaerts

  "Zijn enige echte waanzin was feitelijk grootheidswaanzin. Groot genoeg om een heel land in mee te sleuren." Waarom moet ik nu aan Trump denken?

 • Hedwig Jacobs

  Heeft vele mensen laten vermoorden, ook vele blanken, maar toen hij naar Brussel kwam lag de rode loper 5 km uitgerold, werd nooit veroordeeld voor racisme omdat bij de zwarte bevolking geen racisme bestaat, alleen blanken zijn racist maar moeten wij dat cliché zomaar blijven aanvaarden, men zou beter lik op stuk geven voor iedere bevolkingsgroep nu is het altijd één richting , de hoogste tijd om hier een halt aan toe te roepen,

 • Jan Janssens

  We weten met z'n allen dat de media alle gewelddaden van zulke leiders negeerde of erger nog goed praten, als je weet dat er dagelijks plaasmoorden plaats vinden in het zo mooie zuid Afrika, er armoede en ontbering is in het ganse Afrika, de gewone bevolking welke smeekt om de blanke (volgens sommige in Europa verfoeide) machthebbers terug te laten komen, dit zegt voldoende hoe onze media omgaat met berichtgeving !!!!