Rhode Island stelt voorverkiezingen presidentschap uit

Gouverneur Gina Raimondo van Rhode Island.
AP Gouverneur Gina Raimondo van Rhode Island.
De Democratische gouverneur Gina Raimondo van de Amerikaanse staat Rhode Island stelt de voorverkiezingen die gepland waren voor 28 april uit tot 2 juni door de coronapandemie.

"Vorige week vroeg de kiescommissie om de presidentiële voorverkiezingen uit te stellen... en om de verkiezing voornamelijk per post te laten plaatsvinden", stelt Raimondo op Twitter. "Ik volg dat advies."

Democraten in Alaska stemmen per post

Ook in Alaska zal de verkiezing bij de Democraten per post plaatsvinden. Daar is de stembusgang gepland voor 4 april. Stembiljetten moeten nu uiterlijk 10 april in de stad Anchorage zijn om te worden geteld.

"De Democratische partij van Alaska heeft al stembiljetten gemaild naar meer dan 71.000 geregistreerde Democraten in de staat. Dat is zeven keer meer dan het aantal mensen dat in 2016 aan de caucuses heeft deelgenomen", klinkt het. "We willen de maximale deelname aan deze historische voorronde mogelijk blijven maken, met respect voor de gezondheid en veiligheid van onze kiezers en vrijwilligers."

Ook in Hawaii hebben de Democraten besloten om de verkiezingen per post te laten plaatsvinden. Daar is nog geen deadline bekendgemaakt. In Puerto Rico is de stembusgang uitgesteld tot 26 april. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.