Reynders herhaalt oproep aan Iran om doodstraf VUB-prof niet uit te voeren

BELGA
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders herhaalt zijn oproep aan de Iraanse autoriteiten om de doodstraf van VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali niet uit te voeren. 

Hij doet dat op Twitter samen met zijn Zweedse collega Margot Wallström. "De EU en haar lidstaten veroordelen scherp en verzetten zich tegen het inzetten van de doodstraf in al haar vormen", aldus Reynders. 

Afgelopen weekend raakte bekend dat het Iraanse Hooggerechtshof de doodstraf tegen wetenschapper Ahmadreza Djalali heeft bevestigd. Dat bevestigde ook zijn advocaat Zouhaier Chichaoui. 

Internationale druk

Djalali wordt in Iran beschuldigd van spionage en kreeg daarvoor eind vorig jaar de doodstraf, maar tegen die uitspraak kwam zware internationale druk, ook vanuit België.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders herhaalt nu zijn oproep aan Iran om de doodstraf niet uit te voeren.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Serge Aernoudt

    Dacht dat Reynders veel meer invloed had. Hij moest daar al lang zijn geweest om te bemiddelen. Iran zou nog 'n beetje onder de indruk zijn zeg. Hieraan zie je ook welke lieve mensen we in België wel zijn.

  • Roger -Martin Geens

    Enkel wanneer de Iraanse "diplomaten" uit de E.U worden verwijdert zal men in Iran wellicht wakker worden .Wanneer de Iraniërs hier niets meer te vertellen hebben zullen zij zich gedragen zoals het in een "fatsoenlijke "democratie hoort .