Reynders en Britse buitenlandminister Hunt bespreken "individuele sancties" tegen Saudi's na dood journalist

Jeremy Hunt met Didier Reynders in Londen.
AFP Jeremy Hunt met Didier Reynders in Londen.
Tijdens een ontmoeting met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, heeft zijn Britse collega Jeremy Hunt vandaag de mogelijkheid geopperd dat de Europese Unie sancties zou treffen tegen Saudische personen wegens schendingen van de mensenrechten. Dat zou gebeuren in de nasleep van de dood van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.

"In Parijs, Madrid en Londen bestaat er momenteel geen wil de piste van een wapenembargo tegen Saudi-Arabië te bewandelen", zei Reynders in Londen. 

Daarentegen zou wel gewerkt kunnen worden rond de mogelijkheid van het instellen van individuele sancties tegen personen die zich schuldig maken en meewerken aan manifeste schendingen van de mensenrechten, onthield Reynders van zijn ontmoeting met Hunt.

Zulke Europese sancties zijn momenteel al van kracht tegen Iran.

Bekijk ook:

Zonen vragen in emotioneel interview om lichaam van vermoorde Khashoggi

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • chris delanghe

  zoals gewoonlijk bij dat soort gasten is het altijd feest. Of heeft reynders net weer een van zijn fantastische moppen verteld? Reynders zou beter maken dat het boeltje hier ronddraait ipv de gewichtige toerist uit te hangen. Waarschijnlijk bij gebrek aan beter. Zorg ervoor dat die belkasseim gedumpt wordt in zijn thuisland. Waar het zoveel beter is!

 • Lutgard Crombez

  Wat moet België zich daar mee bemoeien, die journalist woonde in Amerika en is in Turkije vermoord.

 • leen hanssens

  Het gaat er gezellig aan toe.

 • paola nerozzi

  Niet mee moeien is niet onze probleem

 • Lutgard Crombez

  Wat moet België zich daar mee bemoeien, die journalist woonde in Amerika en is in Turkije vermoord.