Restaurants en cafés in Engeland mogen weer open vanaf 4 juli

De Britse premier Boris Johnson.
EPA De Britse premier Boris Johnson.
Restaurants, cafés en kapperszaken mogen vanaf 4 juli weer open in Engeland. Dat heeft premier Boris Johnson dinsdag bekendgemaakt. Ook mogen gebedshuizen, toeristische attracties, bioscopen, musea, bioscopen en buurtcentra weer open. Nachtclubs, zwembaden en fitnesscentra blijven voorlopig nog dicht. De nieuwe regeling geldt enkel voor Engeland. Schotland, Wales en Noord-Ierland nemen hun eigen maatregelen.

Parlementsleden reageerden opgelucht toen Johnson de heropening van cafés en restaurants bekendmaakte. In de horecazaken wordt wel alleen aan tafel bediend, dus mensen mogen niet in de kroeg staan, zei Johnson.

De premier zei ook dat mensen uit twee huishoudens weer bij elkaar op bezoek mogen gaan. “Dat hoeft niet altijd hetzelfde huishouden te zijn, maar mensen uit meer dan twee huishoudens tegelijk is niet toegestaan, omdat er dan een te grote mogelijke besmettingsketen komt.”

De afstandsregel van twee meter wordt ook versoepeld tot één meter, voor zover andere veiligheidsmaatregelen kunnen worden getroffen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Caers

    Awel Boris? Nog niets geleerd na de eerste keer?