Restaurant onder vuur wegens omstreden grijpmachine: “Grijp een krab en laat hem gratis bereiden”

Foto ter illustratie
Johan Van Der Heijden Foto ter illustratie
Een visrestaurant in Singapore is gestopt met een promotiestunt na een storm van kritiek op sociale media. ‘House of Seafood’ had een grijpmachine staan met daarin levende krabben. Wie een krab wist te grijpen, kon die gratis laten koken in het restaurant of mee naar huis nemen. 

“Krabben zijn levende wezens, geen speelgoed", liet een dierenwelzijnsorganisatie weten. “Het brengt onnodig schade toe aan de dieren en het moedigt mensen aan om krabben te zien als niets meer dan objecten om mee te spelen.”

Een woordvoerder van ‘House of Seafood’ zegt verrast te zijn door alle negatieve reacties. “Mensen denken dat we de krabben martelen, maar dat is nooit onze bedoeling geweest. De grijper was gewikkeld in plastic en de binnenkant van de machine was extra zacht. Zo konden de krabben nooit pijn hebben als ze uit de grijper vielen.”

Desalniettemin laat de keten weten de machine permanent weg te halen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • RENE LENAERTS

  Elders worden krabben ook levend gekookt zonder grijpspelletje. Maar moraalridders zullen nooit stoppen.

 • Raymond Claes

  Kunnen we nu eindelijk eens ophouden om op alles en nog wat kritiek te hebben; niemand is verplicht dit te doen, als het je stoort doe je niet mee, simpel...

 • Didi Bellens

  Dat is wel niet diervriendelijk. Terecht dat ze ermee gestopt zijn. Is zeker geen voorbeeld voor kinderen.

 • Ivo Vandeneynde

  Dat je daar al in eerste instantie aan denkt om zoiets te doen? Gewoonweg degoutant.

 • Francinne Declerque

  Ok dieren zijn geen speelgoed, wel voedsel.