Republikein vergelijkt homoseksualiteit met vloeken en drinken

Mike Huckabee
AFP Mike Huckabee
Mike Huckabee, die zich namens de Republikeinen in 2016 kandidaat wil stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, gaf in een interview met CNN toe dat hij homoseksualiteit niet snel zal accepteren. "Aan een christen vragen homoseksualiteit te accepteren, is hetzelfde als aan een joodse winkelier vragen om bacon te gaan verkopen."

De voormalige gouverneur van Arkansas maakt er geen geheim van dat hij tegen het homohuwelijk is. Maar in zijn zojuist verschenen boek staat dat hij vrienden en medewerkers heeft die openlijk homoseksueel zijn. Toen hij daarop werd gewezen door CNN-interviewster Dana Bash, zei hij
dat nu eenmaal niet al zijn vrienden er dezelfde levensstijl op na houden.

Hij vergeleek homoseksualiteit met vloeken en drinken. "Ik drink ook geen alcohol, maar de meeste vrienden van mij wel. En andere vrienden vloeken of houden van ballet en klassieke muziek, dat is ook niet echt iets voor mij. Maar dat betekent nog niet dat ik ze niet tot mijn vriendenkring kan beschouwen."

Overigens zei hij zijn verzet tegen het homohuwelijk niet snel te zullen opgeven. "Dit is niet alleen een politieke kwestie, maar ook een geloofskwestie. Dus tenzij er een nieuwe uitleg van de Bijbel komt, is het niet aan mij om te zeggen dat ik daarin mijn standpunt zal veranderen."