Rellen voor politiecommissariaat in Caïro na dood gevangene

Archiefbeeld.
reuters Archiefbeeld.
Na de dood van een jonge gevangene is het voor een politiecommissariaat in de Egyptische hoofdstad Caïro tot gewelddadigheden tussen de ordehandhavers en de demonstranten gekomen. Verschillende mensen liepen verwondingen op, meldde de Egyptische staatstelevisie vandaag.

Tientallen demonstranten bestormden naar verluidt de politiepost in het oosten van Caïro nadat het nieuws over de dood van een opgesloten jongeman was bekendgeraakt.

Volgens de nieuwssite Masrawy kwamen rond de 500 mensen bijeen voor het gebouw en bekogelden ze de politie met stenen. Die zette traangas in om de menigte uit elkaar te drijven. Er werden ook vuurschoten gehoord. Een twintigtal betogers werd opgepakt.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Annemie Declerck

    Hij is spijtig genoeg niet de eerste en zal niet de laatste zijn die door de politie werd gemarteld en gedood...gebeurt dagelijks in Egypte. De regering deint ook niet terug om demonstranten te vermoorden...