Rellen op Nederlands eiland Curaçao omdat ambtenaren loon moeten inleveren

Het begon met protest van vuilnismannen, maar eindigde met vernielingen en brandstichtingen.
RV Het begon met protest van vuilnismannen, maar eindigde met vernielingen en brandstichtingen.
Op het Caraibische eiland Curaçao is protest tegen de regering uitgedraaid op brandstichtingen en vernielingen in het centrum van Willemstad. Ambtenaren en werknemers van overheidsbedrijven zijn boos om dat ze loon moeten inleveren. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dat is nodig om aan de voorwaarden te voldoen die Nederland heeft gesteld voor leningen om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Het Antilliaanse Curaçao is een land binnen het koninkrijk der Nederlanden.

Leden van de Curaçaose oproerpolitie hebben woensdagmiddag traangas ingezet op een groep demonstranten. Zij eisen dat minister-president Eugene Rhuggenaath en zijn regering aftreedt. Er is met flessen en stenen gegooid en zijn er winkelruiten en vuilcontainers gesneuveld. 

Het protest begon woensdagochtend met een mars van enkele honderden vuilnismannen die boos zijn omdat ze loon moeten inleveren.

Het was woensdagavond en - nacht erg onrustig in de binnenstad. Zo worden er verschillende brandjes gesticht en vernielingen aangericht. Ook is een politiewagen in de brand gestoken. Om de orde te herstellen is door de minister van Justitie een avondklok ingesteld.

Er werden verschillende brandjes gesticht.
Screenshot Er werden verschillende brandjes gesticht.12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erik Audenaert

  Loon inleveren ? Dan vind ik het maar goed dat er op straat moet gekomen worden . Die topmannen gaan lopen met miljoenen en niets doen op een dag . Rechtvaardigheid , en als dat er niet is zal er oorlog zijn .

 • Marco Di Scarpa

  Al de schrijvers die denken dat de ambtenarenwedde hoger ligt dan een salaris in de private sector kunnen solliciteren en examens doen om bij de overheid te werken. De huidige weddes zijn nog maar sedert kort compatibel met de salarissen. Maar ambtenaren krijgen nog steeds geen 13de of zelfs 14de maand, geen dubbel vakantiegeld, geen bonussen, geen maaltijdcheques, geen bedrijfswagen enz. Vergeet ook maar het vette pensioen later. Denk nog maar eens goed na alvorens voor de overheid te werken.

 • vanessa vanessa roescher

  @Gino Vandenheede, waar haal je die onzin vandaan. Ik ben zelf ambtenaar en ik zou in de privé veel meer verdienen dan nu hoor. Zeer waarschijnlijk nog een bedrijfswagen erbij. Iedereen denkt precies dat een ambtenaar meer verdient dan in de privé. Dit geldt niet voor de meesten hoor.

 • Elke De Vleeschouwer

  En gelijk hebben ze!

 • Benjamin De Keyzer

  Hoe zou je zelf zijn als jouw loon verminderd word. Zou je dat ook zomaar aannemen? Beetje medeleven voor de medemensen zou mooi zijn. Daarmee praat ik de vernielingen niet goed, maar wat er nodig zou zijn om zich te laten horen laat ik in het midden.