Rellen nadat Franse agenten zwarte jongeman anaal verkrachten met wapenstok

screenshot youtube
In Aulnay-sous-Bois, op 20 km van Parijs, zijn rellen uitgebroken nadat vier agenten van de ordediensten ervan werden beschuldigd een zwarte man van 22 jaar anaal te hebben verkracht met een telescopische wapenstok.

Op beelden die een getuige maakte zou te zien zijn hoe vier agenten tijdens een identiteitscontrole een zwarte jongeman op de grond dwingen. Eén van hen zou daarop zijn wapenstok in de anus van de jongeman hebben gestoken. Het incident voltrok zich vorig weekend, tientallen mensen waren er getuige van.

De 22-jarige man raakte zo zwaar gewond dat hij moest geopereerd worden. Hij ligt nog in het ziekenhuis, verklaarde zijn advocaat. De dokter verklaarde hem twee maanden werkonbekwaam.

De agent wordt beschuldigd van verkrachting, zijn drie collega's van opzettelijke geweldpleging. De politie oordeelt dat de verwondingen van het slachtoffer het gevolg zijn van een "ongeluk", waarbij zijn joggingbroek afviel en de wapenstok zijn anus binnendrong.

Gisteren waren nog bloedvlekken te zien op de plek waar het incident vorig weekend plaatsvond, in de Parijse voorstad Aulnay-sous-Bois. Frans binnenlandminister Bruno Le Roux schorste de vier agenten en verklaarde dat de omstandigheden van het incident "klaar en duidelijk" moeten worden vastgesteld.

Sinds het incident zijn er relletjes uitgebroken in Aulnay-sous-Bois. Het politiekantoor werd aangevallen, honderden mensen kwamen op straat. Een wagen werd in brand gestoken en bushokjes vernield. "We doen ons uiterste best om de openbare orde te handhaven", aldus een politiewoordvoerder.

Het parket van Bobigny heeft een onderzoek ingesteld naar "een groepsverkrachting door personen bekleed met het openbare gezag".