Rellen in Spaanse badplaats Salou na dood immigrant

EPA
In de Spaanse badplaats Salou zijn vandaag rellen uitgebroken na de dood van een immigrant uit Senegal. Het kwam tot botsingen tussen migranten en de politie. Meer dan een tiental mensen is opgepakt en zestien mensen zijn gewond geraakt, schrijven Spaanse media.

De 50-jarige Senegalees kwam deze ochtend om tijdens een inval in een appartement. Daar zouden illegaal cd's, dvd's en andere nepspullen worden verkocht. De man sprong vanaf de derde verdieping van het balkon toen de politie binnenkwam. Toen de hulpdiensten zijn lichaam weghaalden, escaleerde het protest.

Ruim 150 migranten in Salou gingen daarna naar het huis van de Senegalees. Ze gooiden stenen naar de politie en blokkeerden het treinspoor tussen Barcelona en Valencia met vuilnisbakken. Agenten schoten daarna met losse flodders om de menigte uiteen te drijven. Een twintigtal mensen raakten gewond, van wie tien agenten en één toerist. Eén relschopper is aangehouden.

De rellen breidden zich uit naar het centrum van de populaire badplaats. Het hoogseizoen in Salou is momenteel in volle gang.

EPA
EPA
EPA