Rellen in Grieks vluchtelingenkamp nadat vrouw en kind sterven in brand

Bij de rellen vielen er ook gewonden.
AFP Bij de rellen vielen er ook gewonden.
In een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos zijn rellen uitgebroken na een brand waarbij minstens twee mensen om het leven kwamen. 

Volgens getuigen brak er brand uit in verschillende containers waarin vluchtelingen wonen. De bewoners van het kamp belden de brandweer, die pas na 20 minuten arriveerde. "We zijn kwaad geworden", aldus een bewoner. Hij spreekt van drie dodelijke slachtoffers.

Er werd ook traangas ingezet.
AFP Er werd ook traangas ingezet.

In een persmededeling van de politie staat dat de rellen uitbraken na twee branden, eentje binnen en eentje buiten het kamp. Twee mensen kwamen om het leven, een vrouw en een kind.

VIA REUTERS

Politieagenten werden met militaire vliegtuigen vanuit Athene naar het kamp gebracht. Ter plaatse gebruikten de ordediensten traangas om de relschoppers uit elkaar te drijven.

AFP

In het kamp verblijven ongeveer 13.000 mensen, terwijl er slechts accommodatie is voorzien voor 3.000 mensen.
Vandaag leven zowat 70.000 migranten in Griekenland, voornamelijk Syrische vluchtelingen die via Turkije naar Europa zijn getrokken. 

AFP

Turkije heeft in het kader van een akkoord met de Europese Unie inspanningen geleverd om de toestroom van vluchtelingen naar Griekenland te verminderen. In de afgelopen maanden is het aantal echter weer toegenomen.

REUTERS6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nico Vansimpsen

  Hoe erg het ook is. Alles wat ik zie zijn rellen en protesten van deze mensen in Europe. Waarom zien wij deze rellen, protesten en opstanden niet in hun landen van herkomst. Hebben zij daar dan niet meer reden te protesteren ?

 • Bulent Demircan

  Schande is dit en dit noemt men Europa. De kampen zitten overvol, dit doet men nog niet eens bij dieren. Neem eens een voorbeeld aan Turkije, daar worden ze perfect opgevangen. Wanneer gaan ze het probleem is aanpakken in Syrië, zodat ze terug kunnen na hun land

 • Kai Rombouts

  Ze steken de containers zelf in brand om hun misnoegen te uiten over de gebrekkige huisvesting. Net zoals ze in Italië voedselpakketen op straat weggooien omdat het niet hun voedsel is dat ze gewoon zijn. Geen krant die deze beerput opentrekt. Politieke correctheid....

 • Julien Van Wonterghem

  Enerzijds blij dat er niet meer slachtoffers vielen. Anderzijds mogen die vluchtelingen blij zijn met de opvang die ze genieten. Waarom bleven ze gewoon hulpeloos toekijken en wachten op de brandweer? Zelf proberen te blussen of levens redden kan toch ook...

 • Wesley Kenis

  Er zaten er dus 10000 meer dan voorzien was....en ze worden nog steeds mateloos binnengehaald...wat is de volgende stap??? Verplichten om ze binnen te nemen want potentieel kiesvee stuur je toch niet terug zeker....