Rel rond verbod op korte rokjes ambtenaren Britse gemeente

UNKNOWN

De vrouwelijke ambtenaren van de gemeente van Southampton mogen geen minirokjes meer dragen. Als ze zich toch 'ongepast' kleden, moeten de dames terug naar huis keren. Het personeel reageert geschokt op het besluit van de gemeenteraad.

Kledij
Het vrouwelijke personeel van de gemeente Southampton kreeg een mail dat ze zich respectvol moeten kleden en rokken dragen van een 'redelijke lengte'. Onder gepaste kledij verstaat de gemeenteraad  pantalons, informele jurken en lange rokken, minirokjes zijn uit den boze. Mannen kregen de raad hemden of t-shirts met een kraagje, een katoenen broek met een ceintuur en geklede schoenen te dragen. De mail ging uit naar sociale en jeugdwerkers, onderwijsverantwoordelijken en anderen die diensten verleenden aan kinderen. "Tijdens de komende weken zullen bazen met hun personeel spreken over kleding die ze op het werk mogen dragen en ervoor zorgen dat dit gepast is voor de activiteiten die de personeelsleden moeten ondernemen."

Geschokt
Het personeel reageert geschokt op het besluit en vreest dat de bazen hen zullen controleren met een lat, de vakbond dreigt ermee dit verbod aan te vechten. Een personeelslid die anoniem wenst te blijven is geschokt: "Nu beslist de raad al wat we wel en niet mogen dragen. Want wat is een minirok? Ik dacht dat het belangrijkste was dat we goed werk afleverden voor de belastingbetaler."  Secretaris van de vakbond Mike Tucker: "Ik denk dat de gemeenteraad wel betere en belangrijkere dingen heeft om zich mee bezig te houden."

Gezond verstand
Een leider van de gemeenteraad verklaart: "We hebben geen specifieke minimumlengte voor kledij meegegeven, het is een kwestie van gezond verstand." (ep)