Regeringssoldaten veroveren strategisch belangrijke dorpen in Syrië

Een Syrische man met een gewond kind na een recente luchtaanval op Ariha, in Idlib.
AP Een Syrische man met een gewond kind na een recente luchtaanval op Ariha, in Idlib.
Soldaten van het Syrische regeringsleger hebben vandaag twee dorpen in het noordwesten van het land veroverd. Dat is meegedeeld door rebellen en door het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR). De dorpen, die als strategisch belangrijk worden beschouwd, hadden twee maanden lang onder controle van de rebellen gestaan.

De regeringssoldaten, die gesteund werden door Rusland, wisten twee dorpen in de provincie Hama onder controle te krijgen: al-Jabeen en Tel Maleh. Vooral de verovering van Tel Maleh wordt strategisch erg belangrijk geacht. "Het regime heeft heel wat soldaten verloren bij de gevechten om de twee dorpen", zegt Rami Abdel Rahman van het in Groot-Brittannië gevestigde SOHR.

Het Syrische regime had in april een offensief gelanceerd in het noordwesten van het land, voornamelijk in de provincies Hama en Idlib. Daar bevinden zich de laatste grote rebellenbastions.

Vorige week werden de luchtaanvallen op de rebellengebieden nog opgevoerd. Vooral in de provincie Idlib zouden daarbij volgens de rebellen veel mensen om het leven zijn gekomen.
Volgens het SOHR heeft het offensief sinds april al het leven gekost aan minstens 837 burgers, onder wie ook 209 kinderen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Janssens

    Wat een dom idee van het Westen om Assad proberen van de macht te duwen en hun huurlingen naar daar te laten gaan ! Nu zitten we met de gebakken peren !