Regering-Trump ontslaat hiv/aids-adviesraad

AP
De regering van VS-president Donald Trump heeft de presidentiële adviesraad over hiv/aids (PACHA) ontbonden. Dat berichten media uit de Verenigde Staten vrijdag.

Zes leden van de raad namen in juni al ontslag uit protest tegen het gezondheidsbeleid van de regering. De overblijvende tien leden zijn nu ontslagen, schrijft de Washington Post. De ontslagen gaan onmiddellijk in, bericht de krant, die epidemioloog Patrick Sullivan citeert.

President Barack Obama stelde Sullivan voor vier jaar aan in mei 2016. PACHA, dat opgericht werd in 1995, adviseert de overheid over beleid rond hiv en aids, en over onderzoek naar behandelingen en preventie.

"De regering-Trump heeft geen strategie om de huidige hiv/aids-epidemie aan te pakken. Ze vraagt geen enkele input van experts om hiv-beleid te formuleren", zegt Scott Schoettes, een advocaat van holebi-organisatie Lambda Legal, die afgelopen zomer ontslag nam, in de Washington Post.

De regering wil de adviesraad hervormen om er haar eigen mensen te benoemen, schrijven verschillende media. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Letterlijk àlles wat goed was, breekt hij af! Zeker als het van Obama kwam!

 • Frankie Van Damme

  Heeft hij geen groot gelijk? Hoeveel kost een dergelijk orgaan en wat is de meerwaarde? Vergelijk het met UNIA in België, wat is daar de meerwaarde van? Nul, niets, nada! Maar het kost handenvol geld! Dergelijke adviesraden zijn goed voor tweeërlei zaken: de burger wijsmaken dat er iets gedaan wordt en postjes voor de (meestal ) linkse politici!

 • patrick de keyser

  Ze hebben daar in de VS een hoop epidemieën;Aids/Hiv;Drugs en Pijnstillers ;Wapens; De film van 2006 "Idiocracy" gaat daar nog werkelijkheid worden,sorry ,is al jaren bezig.Goe bezig mannekes!!

 • Serge Surmont

  Natuurlijk, alles is fake news... Dus zal hij zelf het roer in handen nemen.

 • Ingrid Charlier

  Die idioot blijft mij verbazen