Regering Hongkong sluit activist uit van verkiezingen

Joshua Wong
REUTERS Joshua Wong
De regering van Hongkong heeft bepaald dat activist Joshua Wong niet mee mag doen aan de districtsverkiezingen. Wong is een van de leiders van de protesten die de Chinese stadstaat al lange tijd in zijn greep houden.

De activist mag niet deelnemen aan de verkiezingen omdat zijn roep om autonomie tegen de electorale regels ingaat. Zelf vindt Wong dat het besluit bewijst "hoe Peking de verkiezingen manipuleert met politieke censuur". Wong is al verschillende keren opgepakt vanwege zijn rol bij de protesten. In 2014 was Wong op 17-jarige leeftijd al het gezicht van de zogenoemde paraplubeweging onder studenten.

Hongkong gaat al maanden gebukt onder massale protesten in de stadstaat. Oorspronkelijk was de aanleiding een omstreden wet die uitlevering van ingezetenen aan China mogelijk maakte. Het protest richtte zich al snel tegen de leiding in het algemeen en tegen de toenemende Chinese invloed.

Joshua Wong tijdens een demonstratie in Hongkong.
REUTERS Joshua Wong tijdens een demonstratie in Hongkong.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Huibers

    Zouden we ons niet wat dichterbij ons richten, daar zet men tegenstanders voor jaren in de gevangenis.

  • Ludovic De Beuckeleer

    als de overheid schrik krijg van zijn burgers krijg je dit.

  • Paul De Mol

    China zou deze US-marionet (CIA/Soros) beter voor lange tijd in de gevangenis stoppen. Hij is onlangs hulp gaan vragen aan de VS om tussen te komen in HongKong. Dit is een landverrader en collaborateur. Vergelijk met een Vlaming die Duitsland zou vragen tussen te komen in België te voordele van de Vlamingen.