Rederij gaat zoeken naar 270 verloren containers in Noordzee: “We nemen dit incident heel serieus”

Onder andere op het strand bij Terschelling spoelden allerlei speelgoedproducten en diverse auto-onderdelen aan. Veel inwoners gingen het strand op om te kijken en namen dingen mee.
De Vries Media Onder andere op het strand bij Terschelling spoelden allerlei speelgoedproducten en diverse auto-onderdelen aan. Veel inwoners gingen het strand op om te kijken en namen dingen mee.
De rederij van het containerschip MSC Zoe, dat 270 containers heeft verloren boven het Duitse Waddeneiland Borkum, is een bergingsoperatie gestart. Hierbij gaat het bedrijf, MSC Mediterranean Shipping Company, onder meer schepen uitgerust met sonar inzetten om de kwijtgeraakte containers op te sporen.

Het bedrijf laat weten dat het schip een deel van zijn lading verloor door de "zeer moeilijke omstandigheden". Enkele van die containers spoelden aan op de Nederlandse Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. "Wij nemen dit incident heel serieus, zowel op het gebied van de schade voor de natuur als de schade aan de lading van klanten", zegt het bedrijf in een verklaring. "Op alle aspecten werkt MSC nauw samen met de lokale autoriteiten."

In drie van de containers die de MSC Zoe in de nacht van dinsdag op woensdag verloor, zitten vaten organisch peroxide in poedervorm. Het kan gevaarlijk zijn om ermee in aanraking te komen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van Wambeke

  Moest ervan komen als je ziet hoe ze deze schepen bovenmaats laden met torenhoog op mekaar gestapelde containers. Uitsparen op transportkosten en hierbij het milieu verknoeien! Moest verboden worden.

 • Rudy Callens

  Een rederij die verantwoordelijkheid gaat nemen??? Zijn ze ziek of zo?

 • Fredien Vandervekens

  Varende buildings. Kan het nog meer, groter en hoger, beste rederijen ? Pure megalomane waanzin ten top !

 • mark germanus

  Zijn de Hollanders weeral gelukkig,strandjutten, is daar een tweede beroep.Hetgeen aanspoelt is van de vinder.Veel "chance" mannen !!

 • raf janssens

  Alsof het hen iets kan schelen - geen hond die dat gelooft. Een goede woordvoerder met een perfecte persverklaring om de publieke opninie te sussen en voor de rest zal de verzekering wel betalen.