Reddingswerkers Albanië vinden meer lichamen: dodental zware aardbeving opgelopen naar 30

AP
Reddingswerkers in Albanië hebben deze ochtend meer lichamen geborgen. Ze gebruiken drones, honden en zwaar materieel om naar slachtoffers te zoeken in het puin van ingestorte gebouwen. Het dodental door de zware aardbeving is inmiddels opgelopen naar dertig.

De beving met een kracht van 6,4 zorgde gisteren voor paniek en veel schade. De aardschokken waren zo krachtig dat ze ook zijn gevoeld in delen van Italië en in andere Balkanlanden. Er volgden ook nog zo'n 250 naschokken. Sommige Albanezen sliepen afgelopen nacht uit voorzorg in tenten.

AFP

Het reddingswerk is nog in volle gang. Zo was een team Italiaanse hulpverleners vandaag in Durres koortsachtig bezig zes leden van een familie te redden uit het puin van hun ingestorte huis. Onder hen ook een tweeling van achttien maanden oud. Twee andere familieleden werden dood aangetroffen terwijl een 17-jarige jongen zelf uit het puin kon komen.

In de zwaar getroffen plaats Thumanë voerden hulpverleners twee lichamen af. De politie zegt dat voor zonsopkomst ook al een slachtoffer was gevonden. 

AP

Het ministerie van Defensie meldt dat tot dusver 46 mensen levend uit het puin zijn gehaald. Zeker 650 mensen raakten gewond. Premier Edi Rama heeft een dag van nationale rouw afgekondigd. Bij staatsinstellingen hangt de vlag halfstok.

AFP
AFP
AFP
EPAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.