Reddingsschip Ocean Viking roept noodtoestand af aan boord na massale vechtpartij en zelfmoordpoging

AFP
De bemanning van het reddingsschip Ocean Viking heeft de noodtoestand afgekondigd aan boord van het schip. Dat gebeurde na verschillende incidenten de voorbije uren.

Op de Ocean Viking wachten op dit moment 180 geredde migranten om een haven in Italië of Malta binnen te varen. De organisatie SOS Méditerranée heeft na vier hulpacties op de Middellandse Zee al vijf keer in beide landen een veilige haven aangevraagd voor de geredden. Zonder succes dus. De mensen zijn vorige week donderdag en dinsdag gered.

Gisteren sprongen twee mannen overboord omdat ze de spanning van het wachten niet meer konden verdragen. Vandaag was er een massale vechtpartij en een zelfmoordpoging. Sindsdien is de situatie alleen maar verergerd, laat SOS Méditerranée weten. De geredde mensen komen uit dertien landen.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Cornelis Nepos

  altijd dezelfde scene. En de Eu gaat er weer trappen. onbekwamen die ons continent in de vernieling duwen.

 • Geert jonckheere

  Die situatie hebben ze zelf in de hand gewerkt. Mensensmokelaars met een kapiteinskostuum aan, niet meer niet minder!

 • johny matheeuwsens

  Dit reddingschip met illegalen zorgt ervoor dat mensensmokkelaars geld blijven verdienen. Als geen enkele illegale immigrant op deze manier Europa binnenkomt, dan droogt die bron vanzelf op. Mijn vrouw is 10 jaar geleden op legale wijze naar Belgie gekomen, altijd alle regels gevolgd, en perfect ingeburgerd. Zij ergert zich enorm aan de manier waarop nu alle illegaliteit uiteindelijk ook goed komt. Illegaliteit wordt op deze manier aangemoedigd.

 • Ludo Wouters

  Pik ze gewoon niet meer op. De migranten weten maar al te goed dat wanneer ze de Afrikaanse kust verlaten er een schip van één of andere organisatie op hen ligt te wachten. Ik vermoed zelfs dat ze bericht krijgen wanneer ze de kust mogen verlaten. Het zou simpel kunnen zijn hoor. De kapitein die ze oppikt, zijn land is verantwoordelijk en moet de migranten maar opnemen. Het zal snel gedaan zijn om ferry dienst te spelen.

 • DIRK VAN DESSEL

  De rijke Golfstaten kunnen ze misschien binnenlaten, Of toch niet zeker ?