Reddingsschip Ocean Viking brengt 104 migranten aan land in Italië

Reddingsschip Ocean Viking brengt 104 migranten aan land in Italië.
EPA Reddingsschip Ocean Viking brengt 104 migranten aan land in Italië.
Het reddingsschip Ocean Viking heeft vandaag de 104 migranten, die het twaalf dagen geleden redde, aan land gebracht in het Siciliaanse Pozzallo.

De Ocean Viking, een schip van Artsen Zonder Grenzen (AZG) en Europese maritiem-humanitaire organisatie SOS Méditerranée, heeft kunnen aanmeren in de haven van Pozzallo, Italië. "Na meer dan twaalf dagen van onzekerheid op zee kunnen 104 overlevenden eindelijk op een veilige plaats aan land gaan", tweet hulporganisatie AZG.

Volgens het Italiaanse persbureau ANSA hebben artsen de migranten onderzocht. Ze werden vervolgens overgebracht naar een lokaal opvangcentrum. Tussen de 104 migranten bevinden zich twee zwangere vrouwen en 41 minderjarigen, onder wie twee baby's.

Italië besliste gisteren om het schip te laten aanmeren in Pozzallo, na het bereiken van een overeenkomst met Frankrijk en Duitsland. De twee landen zullen 70 migranten voor hun rekening nemen.

Een andere reddingsboot van Duitse liefdadigheidsinstelling Sea-Eye, vernoemd naar de Syrische peuter Alan Kurdi, blijft nog op zee met 90 zaterdag opgepikte migranten. Sea-Eye-woordvoerder Gorden Isler heeft gezegd dat de bemanning tijdens de reddingsoperaties bedreigd werd door Libische gewapende militieleden die als Libische kustwacht optraden. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcus Antonius

  Op voor de volgende vracht.

 • Willy Van Craen

  Gewoon mensen smokkel.Wie verdiend hier geld aan ? Artsen zonder grenzen of Rode kruis .

 • Ludovic De Beuckeleer

  Italië zou ze allemaal moeten opnemen , ze geven de toestemming om ze aan land te zetten dus moeten ze er maar voor zorgen ook , was anders onder Salv daar hadden die smokkelaars met hun water taxis een andere kluif aan.

 • André Van der Poorten

  Reddingsschip ? Taxi , bedoel je !

 • Jeanpierre HUGELIER

  en leg het schip nu aan de ketting.