Reddingsschip met 87 migranten na tocht van meer dan een week aangekomen in Spanje

REUTERS
Een reddingsschip met 87 vluchtelingen aan boord is na een dagenlange tocht op de Middellandse zee aangekomen in Spanje. Het schip van de Spaanse hulporganisatie Proactiva Open Arms vaarde deze ochtend rond 9 uur binnen in de haven van Algeciras, in Andalusië in het zuiden van het land. Dat maakte de organisatie op Twitter bekend.

De vluchtelingen, onder wie twaalf minderjarigen uit Soedan en Gambia, waren na hun redding voor de kust van Libië meer dan een week onderweg. Zowel Italië als Malta weigert om private redders in hun havens toe te laten. De Libische kustwacht brengt migranten steeds vaker terug naar het door een burgeroorlog verscheurde Noord-Afrikaanse land.

Proactiva Open Arms moest daardoor al tweemaal koers naar Spanje zetten. Een keer met zestig geredde vluchtelingen aan boord, die naar Barcelona werden gebracht. Een andere keer naar Mallorca met slechts één overlevende en twee lijken.

REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Helene Van der Heyden

  Ge moet maar gek zijn om te zeggen kom maar naar hier de meeste Spanjaarden hebben het niet breed maar ik veronderstel dat ze in Spanje niet de luxe krijgen zoals in Belgie of ze laten ze gewoon door

 • Henri Jordens

  Als beste reactie nu. Laat ons met zijn allen stoppen in verlof te gaan naar Spanje. Stop met alles wat Spaans is te kopen. Dan worden ze financiel gekelderd.

 • Don Tessers

  Het is niet zielig het is schandalig de streken van NGO´s en mensensmokkelaars. Nu de route is verlegd naar Spanje, nadat Italië zijn poot stijf houdt door geen schepen met migranten in zijn havens toe te laten. Dankzij het onderonsje wat Pedro Sanchez had met Merkel om zoveel mogelijk migranten toe te laten.

 • Denis Stock

  Welkom in Spanje :) De tolerantie kent geen grenzen. nog een paar jaren en Europa lijkt meer en meer op een Sterfhuis constructie.

 • Jan Vannuffelen

  Wanneer worden die schepen gekelderd ? Ik wil daar gerust een bijdrage voor storten .