Reddingsschip met 47 migranten aangekomen in Siciliaanse havenstad Catania

Sea-Watch International
Het reddingsschip Sea Watch 3 is vandaag aangekomen in de Siciliaanse havenstad Catania. Aan boord van de ngo-boot bevinden zich 47 migranten, onder wie 15 minderjarigen.

Het schip kwam, geëscorteerd door motorbootjes van de kustwacht en de politie, rond half elf aan in de haven. Daar stonden tenten van het Rode Kruis opgesteld om de migranten te ontvangen. De aankomst was normaal voor de nacht van woensdag op donderdag voorzien, maar liep vertraging op doordat het schip schade opliep bij het optrekken van het anker.

Sea Watch 3 is een schip van de Duitse ngo Sea Watch, dat onder Nederlandse vlag vaart. Op 19 januari pikte het 47 migranten op ter hoogte van Libië en sindsdien zocht de ngo naar een haven waar het schip kon aanmeren.

Opvang in zes landen

Italië verklaarde uiteindelijk woensdag dat de migranten aan land mochten komen, nadat zes andere Europese landen zich engageerden om enkele vluchtelingen op te vangen. Het gaat om Duitsland, Frankrijk, Portugal, Roemenië, Malta en Luxemburg.

Europese diplomaten en hulpverleners vragen al maanden om een permanent mechanisme voor de herverdeling van migranten die gered worden op zee.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fons Dewaele

  ben tegen dit soort "reddingoperaties", de NGO´s zijn in mijn ogen mensensmokkelaars. Oppikken voor de kust van Libie, dus afzetten in een haven in Libie. Zulke boten dienen aan de ketting gelegd te worden.

 • Merlijn Ambrosius

  Fout, precedent dat zal misbruikt worden. Overigens gelet op het de opeenvolgende posities voor de kust denk ik dat hij niet aan zijn anker lag of er veel fout is met het anker.

 • Roland Dierick

  NGO dan ook laten opdraaien voor hun onderhoud! of return to sender!

 • Mathieu Peeters

  Mensen redden kan ik nog aannemen, maar waarom steeds naar Europa brengen, breng die gewoon terug van waar ze gekomen zijn, het zal dan wel ophouden.