Reddingsschip met 130 migranten legt aan op Sicilië

Archiefbeeld: de haven van Augusta
iStock Archiefbeeld: de haven van Augusta
Een reddingsschip van de Italiaanse kustwacht met meer dan 130 uit zee geredde migranten is ondanks een verbod van de minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini vandaag alsnog aangemeerd in de haven van Augusta op Sicilië.

Tunesische en Italiaanse vissers ontdekten de vluchtelingen donderdag op twee geïmproviseerde scheepjes en waarschuwden de kustwacht. Die stuurde het schip de Gregoretti en nam 135 mensen aan boord. Salvini zei direct dat het schip nergens in Italië mocht aanleggen.

Vanmorgen meerde de Gregoretti alsnog aan in de haven van Augusta, maar de vluchtelingen mogen het schip van de Italiaanse autoriteiten niet verlaten. De regering in Rome wil eerst garanties van andere Europese landen dat ze migranten opnemen.

Zes vluchtelingen mochten om medische redenen eerder wel van boord op het eiland Lampedusa, terwijl een zwangere vrouw, haar man en twee kleine kinderen toestemming kregen om in Augusta aan land te gaan.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Van den Bulck

  Inderdaad, waarom altijd naar Europa ? Zijn wij soms het ocmw van de wereld ? Er zijn genoeg rijke Moslimland en oliestaten waar ze terechtkunnen, maar dat mag hier waarschijnlijk niet gezegd worden wegens politiek niet correct !

 • Jan Verstrepen

  Waarom niet terug naar afzender of zijn dat betalende toeristen? Mij zien ze daar in ieder geval niet meer en ik ben een betalende toerist.

 • Raoul Beerens

  130 mensen gaat de zaak niet maken. Ze zijn er nu toch. Nog plek genoeg in Europa. Salvini zegt maar wat.

 • Jim Baker

  Stuur ze maar naar Duisland die hebben de grenzen opengezet.

 • Jean West

  De kustwacht werkt voor de overheid. Ze luisteren niet naar de overheid allemaal ontslagen.