Reddingshelikopter moet uitrukken voor Belgische vrouw die op slippers berg van 1.400 meter beklimt

ShutterStock
Een Belgische wandelaarster is gisteren in de problemen geraakt op de Dent du Chat in de Franse Alpen. De vrouw had er niet beter op gevonden dan op slippers een wandeling te maken naar de top van de berg, die bijna 1.400 meter hoog is. Het ging fout.

Reddingshelikopter Dragon 74 werd gisterenmiddag opgeroepen en steeg volgens de plaatselijke krant Le Dauphiné Libéré rond 16.30 uur op om de Belgische – een veertiger – te ontzetten. Ze bleek haar enkel zwaar verstuikt te hebben toen ze aan de afdaling van de berg in de Savoie begonnen was. Ze sloeg haar voet om op een kei. De vrouw was vergezeld van haar vriend.

Ziekenhuis

De reddingswerkers spalkten de voet van de vrouw en namen haar vervolgens mee in de helikopter. Die bracht haar naar het ziekenhuis van Chambéry, ten oosten van Lyon.


De hulpdiensten roepen na het incident wandelaars nog eens extra op om een aangepaste kledij en schoeisel te dragen als ze eropuit willen trekken in de Savoie. 
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf janssens

  In Azië loopt de lokale bevolking ze op slippers bergen van 4000 meter op, soms zelfs met volle gasflessen, drank en etenswaren voor de toeristen op de rug. Als je op normale paden blijft kan dat perfect.

 • Marc Van Horebeek

  Kosten van de hele operatie gewoon aanrekenen, hoe simpel kan je zijn om zoiets te doen.

 • Albert Hendrix

  Die gaat weten wat ze moet betalen want zo'n helikopter word gerekend per minuut vlieguur.In de tijd dat ik naar de Alpen in Frankrijk ging waren er veel van die zotten en onderweg hoor ik de Limburgse vader zeggen tegen zijn kinderen boven op de top is een cafe om iets te drinken midden in de natuur die hadden dus ook geen drinken bij.

 • DIRK RASSCHAERT

  Laat haar maar zelf voor de kosten opdraaien. Heb het zelf ooit meegemaakt dat er iemand aan de Salariskloof in Kreta begon op naaldhakken! En ze heeft het verdikken nog gehaald ook. Ze kreeg van iedereen nog een applaus. Daarna kon ze eerst uitrusten op de boot ( van 1988 geleden)!

 • Peter Buyck

  Als het 'maar' je enkel verzwikken is... dan zou men op het strand ook beter bergschoenen aandoen...