Reddingsboot Sea-Watch 3 toch aan land in Italië

De Italiaanse kustwacht heeft de reddingsboot Sea-Watch 3 toch toegelaten op het eiland Lampedusa. Het schip heeft 65 migranten aan boord die eerder deze week werden opgepikt op de Middellandse Zee.

Sea-Watch meldt zelf op Twitter dat alle migranten veilig van boord zijn gehaald en op Lampedusa aan land zijn gekomen. "De grondwet heeft nog steeds meer macht dan een minister, die de wet niet respecteert volgens de Verenigde Naties", schrijft de organisatie over minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.

Salvini liet eerder weten dat de migranten op het schip niet welkom waren in Italië. Alleen zieke mensen en kinderen zouden van boord gehaald mogen worden. Dat gebeurde zaterdag toen de eerste zeventien mensen aan land werden gebracht. Uiteindelijk zijn de laatste 48 ook opgepikt door de kustwacht.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • victor vandesande

  Simpel toch laat Sea watch de opvang betalen en stel ze verzntwoordelijk als er criminelen tussen zitten t zal rap gedaan zijn.

 • Ben Strubbe

  Dat is een van de redenen waarom het belangrijk is om zaterdag te stemmen op een rechtse partij in de Europese verkiezingen. Het is de enige manier om deze problematiek aan te pakken. En Salvini en gelijkgestemden de macht te geven een ander beleid uit te stippelen.

 • Jan Van Rompaey

  Leg die boot aan de ketting. Sluit de bemanning in het gevang.

 • leppens victor

  Een wijze Chinese spreuk,,Als je iemand zijn leven red ben je voor die persoon verantwoordelijk tot aan je dood,,. mvg.

 • Kris Van den Driessche

  Dat de Verenigde Naties zich eens gaan bezig houden met landen waar serieus de rechten geschonden worden i.p.v. Salvini aan te pakken... Zeg eens iets tegen Noord Korea of Saudi Arabie als je durft...