Red Bull gaf vorig jaar 7,5 miljard keer vleugels

Red Bull gaf vorig jaar 7,5 miljard keer vleugels.
Red Bull Red Bull gaf vorig jaar 7,5 miljard keer vleugels.
Er zijn vorig jaar maar liefst 7,5 miljard blikjes Red Bull over de toonbanken wereldwijd gevlogen. Dat waren er ruim 10 procent meer dan in 2018 en een absoluut record, zo heeft de Oostenrijkse maker van energiedranken vrijdag bekendgemaakt. Hierdoor wist Red Bull zoveel blikjes aan de man te brengen, dat bijna alle mensen op Aarde wel een blikje hadden kunnen drinken.

Alles bij elkaar verkocht Red Bull circa 7,5 miljard blikjes. Dat betekent dat er per dag meer dan 20 miljoen blikjes werden verkocht. Ongerekend per uur gaat het om ongeveer 850.000 stuks. De wereldbevolking telt momenteel zo’n 7,7 miljard mensen.

De omzet van het bedrijf steeg bovendien met 9,5 procent tot bijna 6,1 miljard euro, zo staat in een korte verklaring van Red Bull. Winstcijfers geeft het niet mee. 

12.700 werknemers wereldwijd

De verkoop steeg het meest in India (+37 procent) en Brazilië (+30 procent). In Duitsland werden er 15 procent meer energiedrankjes met de stier gedronken.
Red Bull stelt wereldwijd 12.700 mensen tewerk. 

Het energiedrankje dat naar verluidt vleugels geeft, werd in 1987 gelanceerd.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jozef Van Schuerbeeck

    Trekt op niks maar dank zij hun mega reclame wordt het veel verkocht.