Recordvangst methamfetamine in VS met straatwaarde van 805 miljoen euro

Australian Federal Police
In de Verenigde Staten zijn twee containers onderschept met een grote lading drugs die van de staat Californië naar Australië zouden worden gesmokkeld. De politie trof meer dan 1,7 ton methamfetamine aan, met een geschatte straatwaarde van meer dan 800 miljoen euro, net als 25 kilo cocaïne (geschatte waarde van bijna 6 miljoen euro) en 5 kilo heroïne (1,6 miljoen euro). Het gaat om de grootst vangst ooit in de VS van methamfetamine, ook bekend als crystal meth.

De drugs werden in Californië op 9 januari in beslag genomen door de Amerikaanse autoriteiten, nog voor ze verzonden kon worden naar Australië. Ze waren verstopt in een lading elektronische apparaten. Gisteren verrichtte de Australische politie zes arrestaties in het dossier. Het gaat om vier Australiërs en twee Amerikanen. Ze riskeren een levenslange celstraf.

Volgens de politie is het Mexicaanse drugskartel dat achter de verzending zat een van de machtigste en meest gewelddadige ter wereld. Ze zouden hebben samengewerkt met motorbendes in de Verenigde Staten.

Australian Federal Police
Australian Federal Police
Australian Federal PoliceReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.