Recordaantal pelgrims op weg naar Santiago de Compostella in 2019

EPA
 De Spaanse Jakobsweg, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, heeft in 2019 opnieuw een recordaantal pelgrims getrokken. Alleen al van januari tot eind november ontvingen meer dan 344.000 mensen hun bedevaartcertificaten. Dat is meer dan in heel 2018, toen er ongeveer 327.000 bezoekers kwamen, meldden het Spaanse radiostation Cope en andere media.

De autoriteiten verwachten dat de grens van 350.000 tegen het einde van het jaar wordt overschreden. Naast tal van Amerikanen waren er vooral Duitsers, Italianen, Portugezen en Franse pelgrims die de route liepen. In 2018 liepen er zo’n 2.135 Belgen mee.

Het is het derde recordjaar op rij: voor het eerst in 2017 wandelden meer dan 300.000 mensen de 'Camino de Santiago'. Doel van de Jakobsweg is de kathedraal van Santiago de Compostella in Galicië, in het noordwesten van Spanje. Het is een van de belangrijkste pelgrimsoorden voor katholieken.

De kerk werd gebouwd over een graf dat wordt toegeschreven aan de heilige Sint Jakob (Spaans: Santiago). Als zijn naamdag op 25 juli op een zondag valt, vieren christenen een heilig jaar. Het laatste vond plaats in 2010, de volgende is in 2021. Dan wordt een nog groter aantal pelgrims verwacht.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.