Recordaantal nieuwe besmettingen in Nederland

Shoppers dragen mondmaskers in Amsterdam.
EPA Shoppers dragen mondmaskers in Amsterdam.
Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn in Nederland 1.546 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste aantal op één dag. Het oude record heeft welgeteld één dag standgehouden.

Dinsdag meldde het coronadashboard 1.387 nieuwe vastgestelde besmettingen. In de afgelopen zeven dagen kwamen er in Nederland ruim 8.600 coronagevallen bij.

Van eind maart tot half april waren er ook veel besmettingen vastgesteld, maar toen werden veel minder mensen getest. Het werkelijke aantal besmettingen lag toen vermoedelijk aanzienlijk hoger.

Lees ook: OVERZICHT. Zo staan onze buurlanden ervoor in hun strijd tegen coronavirus (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Jansen

    Ndl is een voorbeeld voor vele landen! Als Ndl nu maar niet op Belgie gaat lijken!

  • willems michel

    Ze doen het dus in Nederland nog slechter dan hier. Waar zijn zij nu die Nederland vooruit schoven als het betere land voor bescherming tegen corona ? Hun maatregelen trekken dus nog meer op niets.