Recordaantal kijkers voor debat Democratische presidentskandidaten

REUTERS
Een recordaantal mensen heeft op televisie gekeken naar een debat tussen tien Democraten die president van de Verenigde Staten willen worden. Ruim 18 miljoen kijkers stemden gisteravond af op de verbale krachtmeting tussen de kandidaten, bericht NBC News.

Het gaat om het grootste aantal kijkers ooit voor een debat rond de Democratische voorverkiezingen. Die hebben als inzet wie de partij mag vertegenwoordigen bij de presidentsverkiezing in 2020. Het vorige record stamt uit 2015. Toen keken 15,8 miljoen kijkers naar debatterende Democraten.

Aan het debat van gisteren deden onder meer oud-vicepresident Joe Biden en senator Bernie Sanders mee. Zij gaan aan kop in de peilingen. NBC bericht dat ook zo'n 9 miljoen mensen live hebben meegekeken via internet. Een debat met tien andere Democratische kandidaten was woensdag bekeken door zo'n 15,3 miljoen televisiekijkers.

De Democraten komen niet in de buurt van het Republikeinse record. In augustus 2015 stemden 24 miljoen kijkers af op een debat tussen kandidaten van die partij. Toen deed Donald Trump voor het eerst mee.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lorenzo de Boey

    Er was slechts 1 winnaar in dit hoopje ongeregeld en dat was de huidige en zeer verdienstelijke huidige president van de moment... zal zeer terecht en zonder veel moeite zijn 2e termijn halen...

  • Diane Bernaerts

    En na tien minuten had Trump al getweet: "Boring!". Die vent weet echt niet wanneer hij moet zwijgen.

  • Karel Tichmann

    Meer dan 80 miljoen mensen hebben het debat gezien tussen Hillary Clinton en Donald Trump, het was een nieuw record in de 60 jaar geschiedenis van debatten op de televisie. Dit volgens Nielsen Ratings was het debat gemiddeld 84 miljoen kijkers. Verders: Sean Hannity (FOX) staat op nummer 1 in het Cable-News voor het eerste kwartaal van 2019 met 8+ miljoen kijkers per dag. "Recordaantal kijkers" voor debat Democratische presidentskandidaten is een lachertje..