Rechter blokkeert nieuwe migratiemaatregel van Trump

Donald Trump.
Photo News Donald Trump.
Een federale rechter uit Oregon heeft een nieuwe migratiemaatregel die normaal vandaag moest ingaan in de Verenigde Staten in kort geding geblokkeerd. Migranten zonder ziekteverzekering of voldoende financiële middelen om hun ziektekosten te betalen zouden anders geen toegang meer gekregen hebben tot de VS.

De Amerikaanse president Donald Trump nam het besluit begin vorige maand. Hij wilde met de nieuwe regeling vermijden "dat migranten de Amerikaanse belastingbetaler en het gezondheidssysteem financieel belasten". 

De maatregel gold enkel voor mensen die een visum voor de VS wilden krijgen en dus niet voor asielzoekers. De aanvrager van een immigratievisum moest aantonen dat hij binnen de dertig dagen na aankomst in de VS gedekt is door een ziekteverzekering of de financiële middelen heeft om voor zijn medische kosten te betalen.

Een rechter heeft, na een klacht van onder meer een ngo, de nieuwe maatregel echter voor 28 dagen geblokkeerd. De verschillende partijen krijgen intussen de tijd om hun argumenten ten gronde te presenteren.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jozef Hendrickx

    Het is niet de taak van activistische rechters om het beleid van een land te bepalen dan moeten ze maar in de politiek stappen .