Rechter blokkeert nieuwe asielregels regering-Trump

Vluchtelingen wachten aan de Mexicaanse-Amerikaanse grens
Photo News Vluchtelingen wachten aan de Mexicaanse-Amerikaanse grens
Een federale rechter in Californië heeft de nieuwe asielregels van de regering-Trump geblokkeerd. Die wou de asielaanvragen aan banden leggen aan de zuidgrens van de VS.

De beslissing gaat onmiddellijk in, na een hoorzitting over de omstreden regeringsbeslissing. Bedoeling was om alle asielaanvragen te verwerpen van migranten die de vluchtelingenstatus niet aangevraagd hadden in Mexico of in andere landen op hun weg naar de VS.

Een andere rechter, in Washington deze keer, had kort daarvoor de nieuwe regel wel goedgekeurd. Maar de beslissing in Californië betekent dat het nieuwe beleid niet van start kan gaan tot juridisch alles in kannen en kruiken is.

"Deze nieuwe regel is wellicht niet geldig want ze is in strijd met de bestaande asielwetten", schreef de rechter. Hij zei dat de regering "arbitrair en onbestendig" te werk ging door deze nieuwe wet af te kondigen.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guido Pintens

  blijkbaar vinden Trumpaanhangers het logisch dat het gerecht altijd akkoord moet gaan met wat Trump of zijn administratie wil doordrukken ... tégen de wet in. Enkel afgaan op een titel, zonder het artikel te lezen wordt "het normaal" als het tégen nr 45 ingaat. Nochtans is de tekst in dit artikel héél duidelijk hoe het in elkaar zit

 • FRANK WILLEMS

  Trump trek dit zich niet aan , weer zoveel stemmen er bij.

 • mark germanus

  Kan Trump die rechter niet afdanken? Die doen echt alles om Trump te saboteren ,Wat een belachelijke beslissing,dus Trump zal waarschijnlijk in het tegenoffensief gaan!

 • paul lemmens

  doet het alleen onder druk van de Democraten wil zoals altijd hoger op carrière maken

 • JEAN-PAUL HOORNAERT

  Trump heeft volledig gelijk die migratie kan toch niet blijven duren