Exclusief voor abonnees

Recht op abortus op de helling in VS: door Trump benoemde opperrechters kunnen klok halve eeuw terugdraaien

Donald Trump
AP Donald Trump
In Alabama heeft nu ook de gouverneur zijn fiat gegeven voor de allerstrengste abortuswet in de VS. Die verbiedt een zwangerschapsafbreking zelfs bij vrouwen die werden verkracht. Afgedwongen kan die wet voorlopig niet worden, want een 46 jaar oude uitspraak van het federale hooggerechtshof garandeert het recht op abortus. Maar die garantie komt nu ook op de helling te staan — dankzij president Trump.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Fons Casteels: wat bazel jij nu? De titel van het artikel klopt wel degelijk: door de twee benoemingen die Trump heeft mogen doen, zijn de puriteinse conservatieve Republikeinen nu in de meerderheid in het Hooggerechtshof.

 • an kobe

  Willy, je hebt gelijk dat mannen inderdaad ook een zeg mogen hebben als het om ethische kwesties als abortus gaat. Maar het probleem is hier dat vrouwen bijna geen zeg meer hebben. De 27 senatoren die tegen een uitzondering voor verkachtingen en incest stemden, waren allemaal mannen...

 • Bern Buren

  Extreem is nooit goed, niet in je geloof maar ook niet in iets anders. De VS stevend af op extreme staten.

 • Michael Aerts

  Trump heeft "maar" 2 oerconservatieve rechters benoemd om zijn eveneens oerconservatieve kiezers voor zich te houden. De bijbel, wapens, racisme en "fake news" zijn zijn enige bondgenoten. De klok is al jaren teruggedraaid op verschillende gebieden. In de geschiedenisboeken zal ooit staan: " Trump was president van 2017 tot 1917"....

 • Willy VanErps

  Maya Debie, niet akkoord. Wat er in jullie lichaam gebeurt gaat ook mannen aan want hoe dacht je dat het erin kwam. Ik ben het wel eens dat noch de politiek noch de godsdienst zich hiermee moet bemoeien. Het probleem moet opgelost worden tussen man EN vrouw onderling indien beide partijen aanwezig zijn. Anders is het natuurlijk de vrouw in kwestie die beslist.