Ravage door ontspoorde tram in Amsterdam

Een ontspoorde tram heeft een ravage veroorzaakt in Amsterdam-Zuid in Nederland. De tram botste in de nacht van gisteren op vandaag tegen 13 auto's, met veel schade tot gevolg. Sommige auto's zijn total loss. Er vielen geen gewonden. Dat heeft het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB laten weten.

De tram was zonder passagiers op weg naar de stelplaats. Het voertuig sloeg ter hoogte van de Herculesstraat onverwacht af omdat een wissel verkeerd stond. Omdat de trambestuurster er vanuit ging dat ze rechtdoor zou gaan had ze haar snelheid niet aangepast. Daardoor vloog de tram uit de bocht en kwam naast de rails terecht. De GVB onderzoekt nog hoe het kan dat de wissel verkeerd stond.

Een woordvoerder van de GVB noemt het tramongeval "erg vervelend" voor de eigenaars van de auto's. Hij liet ook weten dat de trambestuurder erg is geschrokken. Zij heeft hiervoor medische hulp gekregen.

De beschadigde auto's zijn zaterdagmorgen weggesleept en ook de tram is weggehaald. Het ongeval heeft geen gevolgen voor het tramverkeer, aldus de woordvoerder.