Rake beelden: beschuldigde slaat eigen advocaat vol in gezicht

Lamont Payne dient zijn advocaat een rechtse direct toe.
screenshot Lamont Payne dient zijn advocaat een rechtse direct toe.
Lamont Payne, geen onbekende voor het gerecht, moest vorig jaar in Arizona nog maar eens terechtstaan, ditmaal voor het bijten van een cipier in de enkel in 2016. Payne verstoorde de zitting zodanig dat de rechter hem liet buitenzetten. Daarop verkocht de beschuldigde een rake vuistslag aan zijn eigen advocaat.

“Hij vloekte, rolde met zijn ogen en maakte stennis”, aldus Vladimir Gagic, de pro deo advocaat van Lamont Payne over het gedrag van zijn cliënt op de eerste zittingsdag. Payne liet duidelijk zijn ongenoegen over de hem toegewezen advocaat blijken. Eerst verbaal, daarna met een forse rechtse direct, die Gagic niet meteen zag aankomen.

Het Amerikaanse gerecht gaf beelden vrij van het opmerkelijke voorval. In de video zien we hoe Gagic eerst zijn cliënt negeert en dan, op 2:03, hoe Payne onverwacht toeslaat.

“Ik voelde geen pijn”, zei Gagic aan een lokale tv-zender. “Alleen een zilte smaak omdat je iemands huid proeft. Een beetje vies, maar zo herinner ik het mij.” Gagic hield er een bloedneus en een gezwollen kaak aan over. “Ik doe dit nu bijna twintig jaar en vertegenwoordigde al alle soorten cliënten, maar nooit ging iemand door het lint”, zei de advocaat uit Phoenix nog.

Het openbaar ministerie verbrak na het incident het contract van Gagic, wegens “meerdere klachten over zijn gebrekkige communicatie met cliënten, met een andere advocaat en met de Maricopa County Public Defense Services”, zijn werkgever. Dat kwam volgens de advocaat harder aan dan de vuistslag van Payne: “Lafaards zijn het”. 

Zelf diende Gagic klacht in tegen Payne, die niet langer zijn hoorzittingen mag bijwonen in de rechtszaal zelf.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.