Racing Genk-fan meteen veroordeeld nadat hij in Liverpool vier agenten aanvalt

Tom R. viel dinsdag in Liverpool vier agenten aan. Hij kreeg meteen een voorwaardelijk celstraf opgelegd.
RV Tom R. viel dinsdag in Liverpool vier agenten aan. Hij kreeg meteen een voorwaardelijk celstraf opgelegd.
Een voetbalsupporter van Racing Genk heeft in Liverpool 12 weken gevangenisstraf gekregen. De man had dinsdag bij de Champions League-wedstrijd op Anfield Road vier agenten aangevallen.

De Belg Tom R. verscheen gisteren voor de rechtbank en pleitte schuldig. De celstraf is met uitstel, waardoor hij voorlopig niet naar de gevangenis moet. Tom R. mag zich ook drie jaar lang niet meer vertonen op voetbalwedstrijden in Engeland. Hij moet bovendien een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers. 

“Dit soort gedrag tolereren we niet”, zegt politieman Gary O’Rourke van de Merseyside Police. “Politieagenten en stewards zijn er om mensen te helpen om het veilig te houden zo'n grote openbare evenementen. Voor voetbalgeweld hanteren wen nultolerantie. We doen er alles aan om de verantwoordelijken voor de rechter te brengen.”

Racing Genk verloor dinsdagavond nipt met 2-1 op het veld van Liverpool, dat veel sterker was.

Bekijk ook: Supporters Genk trekken door Liverpool
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Vransen

  Zo moet dat. In Genk is hij nog altijd welkom hoor. Pik die hooligans eruit en laat ze zich ieder ze match melden op het politiebureau voor 2 uurtjes. Dit een heel seizoen lang. Echt zo simpel is dit hooliganisme op te lossen.

 • Gerard Braeckmans

  Het hooilganisme is er intussen al een jaar of twintig, dertig. Er heeft nog geen enkele van dat krapuul in de gevangenis gezeten!

 • Erwin Schauvliege

  Mocht dit zich in België hebben voorgedaan, hij had meer geluk gehad. Enkel een administratieve aanhouding, de dag nadien terug naar zijn gezin en de maatschappij, en in het slechtste geval (bij herhaald recidivisme) een leuk werkstrafje en een inmiddels populair geworden Geens-enkelbandje. Want onze gevangenissen moeten immers leef blijven.

 • Leon Dendoncker

  Ze hadden hem daar 12 weken op water en brood gezet moeten hebben, ze zouden het dan misschien wel afleren, dat stoer doen, de nietsnut.

 • Frans Peeters

  Was erbij, een Liverpooler op eerste verdieping begon met water op Genkies te gooien waarop enkelen reageerden en de politie tussenkwam en er een is opgepakt, de watergooier bleef ongemoeid