Rabbijnen, priesters en imams smeken samen Twitter om Trumps account te schrappen

EPA
35 religieuze leiders hebben een brief ondertekend om Trumps communicatie via Twitter een halt toe te roepen. Rabbijnen, priesters en imams roepen samen de CEO van Twitter op om het account van de Amerikaanse president te schrappen. Eerder bepleitten onder meer ook Britse politici hetzelfde.

Twitter brengt de wereld in gevaar door het verspreiden van Trumps haatboodschappen, vinden de naar eigen zeggen "diep bezorgde" religieuze leiders, verenigd in het 'Interfaith Center' van New York City. Volgens hen gebruikt Trump Twitter als "een platform voor ophitsende en misleidende beelden die de vlam van op religie gebaseerde haat en vooroordelen aanwakkeren". Twitter moet zelf de verantwoordelijkheid voor dat machtige platform opnemen, schrijven ze, en "president Trump aan dezelfde gedragsregels over haatberichten onderwerpen als andere Twittergebruikers".

Volgens het 'Interfaith Center' breekt Trump constant die regels, maar krijgt hij een aparte behandeling, waarmee Twitter "een gebrek aan ethische consequentie vertoont met een zware prijs voor ons land". Twitter reageerde in het verleden al op dit soort kritiek door te stellen dat Trumps tweets "nieuwswaardig" zijn en dat ze daarom toegelaten worden.

De religieuze leiders beweren dat ze de gevolgen van die houding in het dagelijkse leven voelen, "gekrast in de deuren van de synagoge en uitgespuwd op vrouwen met een hoofddoek in de metro".




11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • annie dupont

  sluit trump op, dat zal de wereldvrede ten goede komen

 • Jurgen Van Den Bergh

  Trump moet eigenlijk Tweeten via zij POTUS account die omdat het het officiële account van de President is gescreend wordt. Hij zou daar dus al zijn gezwets niet zomaar op kunnen/mogen zetten. Maar die account heeft hij nog nooit gebruikt. Ik ben ook al lang voorstander om zijn privé account te schrappen omdat dit toch al een stap in de goede richting is om die gek een halt toe te roepen.

 • rik lagrou

  ze moeten bidden om vergeving te vragen voor al wat het geloof de mensheid aan doet -een ander uitsluiten staat niet in hun geloofsboeken of is weer enkel hun idee''

 • Roger Poot

  Goed idee, maar daarna mogen ze zichzelf en hun afgoderij ook schrappen.

 • Jean De Grande

  Wat zijn we weer lekker democratisch bezig. Alleen onze mening telt en eenieder die er anders over denkt maken we monddood. Waar waren die "mensen" toen IS dezelfde kanalen gebruikte?