Rabbijn in Israël opgepakt op verdenking van slavernij

Ultra-Orthodoxe mannen in Jeruzalem. Foto ter illustratie.
REUTERS Ultra-Orthodoxe mannen in Jeruzalem. Foto ter illustratie.
Een rabbijn uit de Israëlische stad Jeruzalem is opgepakt op verdenking van slavernij. De man zou tot wel vijftig vrouwen en kinderen hebben vastgehouden, gescheiden van hun familie. Dat meldt The Guardian.

De vrouwen zouden zijn mishandeld. Ook werd geld van hen gestolen. Ze werden vastgehouden in een gebouw in een ultra-Orthodox gedeelte van de stad. De omstandigheden waarin vrouwen werden gedwongen tot werken en de manier waarop hun vrijheid werd ingeperkt, doen denken aan slavernij, aldus de politie. Op videobeelden zijn krappe kamers met stapelbedden te zien.

De verdachte, een man van in de 60, kreeg hulp van acht vrouwen. De politie pakte hen en de hoofdverdachte op na een onderzoek dat twee maanden in beslag nam. De rabbijn ontkent alles.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.