Exclusief voor abonnees

Raadsel in VK: hoe en waar werd Brits koppel vergiftigd met zelfde zenuwgas als Skripals?

Agenten houden de wacht bij het huis van Charlie Rowley en Dawn Sturgess die vergiftigd werden met het zenuwgas novitsjok
AFP Agenten houden de wacht bij het huis van Charlie Rowley en Dawn Sturgess die vergiftigd werden met het zenuwgas novitsjok
Vier maanden nadat de voormalige spion Sergei Skripal en zijn dochter vergiftigd werden met het zenuwgas novitsjok, heeft hetzelfde gif opnieuw twee slachtoffers gemaakt. Raapten Dawn Sturgess en Charlie Rowley een naald op die de daders weggooiden, of kwam het gif uit een peukje dat de vrouw vond en oprookte?

De Britse gemeente Salisbury is in lockdown: alle plaatsen waar Dawn Sturgess (44) en Charlie Rowley (45) afgelopen vrijdag geweest zijn, werden hermetisch afgesloten. De twee liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Zaterdag gingen ze in shock en verloren het bewustzijn, enkele uren nadat ze in Salisbury geweest waren. Daar bezochten ze ook het park waar in maart Sergej Skripal, de voormalige Russische dubbelspion, en zijn dochter Julia bewusteloos op een bank werden gevonden.  

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Quartier

  Hebbeb ze al hun Britse smeerlappen onderzocht ipv anderen te beschuldigen ? ik denk het niet want dat zenuwgas zit rond de wereld !

 • marc verleysen

  toch wel gek. Trump zegt het leger uit Syrië terug te trekken (goed voor Assad) en Assad (?) doet tweemaal een zgn gifgasaanval. Nu gaat Trump eindelijk Putin ontmoeten en Putin (?) doet een nieuwe gifgasaanval. Er is duidelijk een derde partij in het spel die liever oorlog dan vrede wil. Iedereen kan voor zichzelf uitmaken wie dat kan zijn

 • wim CLAES

  novitsjok zou iets zijn dat binnen de 15 minuten symptomen vertoont, zelfs de dood? hoe rijmt men dit met "ze bezochten enekele uren ervoor het park"? en waarom deze mensen?

 • Guy Bevers

  Ze doen in Engeland ook testen met virussen ; zijn ze er zeker van dat daar niets is misgelopen ?

 • PLANCKAERT Johan

  als die 2 niets met de russen te zien hadden was er vorige keer misschien toch iets anders aan de hand???