Raadsel Franse drones opgelost? Journalisten al-Jazeera opgepakt

ANP
De Franse politie heeft drie journalisten van de Arabische nieuwszender al-Jazeera aangehouden die vanmiddag een drone lieten vliegen in het Bois de Boulogne in het zuidwesten van Parijs.

Vooralsnog is niet duidelijk of de journalisten te maken hadden met drones die de afgelopen dagen boven de Franse hoofdstad zijn waargenomen. Dat meldt de Franse krant Le Figaro op gezag van een bron bij het onderzoek.

De politie stelde een onderzoek in, nadat zowel in de nacht van maandag op dinsdag als in de nacht erna drones boven Parijs waren gezien. Zij werden onder meer gesignaleerd in de buurt van de Amerikaanse ambassade in Parijs.

De nationaliteit van de drie is niet bekendgemaakt. Ze zijn 34, 52 en 68 jaar oud. "De eerste bestuurde de drone, de tweede filmde hem en de derde keek toe", volgens de bron binnen het onderzoek. Het is niet toegestaan zonder toestemming drones boven Parijs te laten vliegen.

Vliegen met drones is illegaal in Parijs. Het kan bestraft worden met maximaal één jaar cel en een boete van 75.000 euro.