Quebec krijgt nationalistische regering

François Legault.
REUTERS François Legault.
In Quebec komt een einde aan bijna vijftien jaar onafgebroken liberaal bestuur. De nationalistische 'Coalition Avenir Québec' behaalde gisteren de absolute meerderheid bij de regionale verkiezingen. Deze partij is voor het beperken van immigratie en voor minder overheidsbeslag.

CAQ wordt geleid door zakenman François Legault. Hij wordt de nieuwe premier van Quebec.

Voor de partij van Canadees premier Justin Trudeau is het al de tweede nederlaag, na verlies in Ontario bij de verkiezingen van juni. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fons Casteels

  Het staatsnationalisme van Trudeau wordt vervangen door het volksnationalisme van Legault. "Leve Canada" wordt vervangen door "Leve Québec". Een trend die zich hopelijk ook bij ons verder zet op 14 oktober, met het volksnationalisme van de NVA tegenover het staatsnationalisme van de andere partijen.

 • Emile De Smedt

  Overal is de tendens,stop met overdadige toevloed immigranten.Telkens zelfde argumenten uit zelfde hoek.Naieve tafelende comitees en mensensmokkelaars.Trudeau heeft gefaald zoals ook in Europa werd en wordt gefaald.Hardnekkige luitjes die liever ondergang van continent zien door koppig misleiding dan kordaat en menselijk op treden voor het beschermen van onze historische waarden.

 • vandekempen bart

  daar worden ze ook wakker.

 • Filip Dugardein

  Het begin van een wereldwijde opkomst , mensen hebben genoeg van de merkels, macrons, sorossen die de vrije westerse wereld naar de knoppen helpen , trudeau zou beter zijn conclusies trekken

 • François Defosse

  Het gaat goed, nu Belgie nog...